روند رو به رشد سخت افزارهای الکترونیکی و هوش مصنوعی ممکن است باعث نابودی نوع بشر شود.
روند رو به رشد سخت افزارهای الکترونیکی و هوش مصنوعی ممکن است باعث نابودی نوع بشر شود.
به گزارش روابط عمومی بیمارستان امام سجاد(ع) یلسوج؛ فیزیولوژیست و کارشناس آموزش بیمارستان امام سجاد (ع) یاسوج، گفت : مغز انسان با میلیاردها سلول عصبی و تعداد سرسام آور سیناپسهای میان آنها واحد پردازشگر پرقدرتی را ایجاد می کند که هنوز در دنیایی که ما می شناسیم یگانه و منحصر به فرد است.
دکتر آصف هرمزی با بیان اینکه مغز عملکردهای محاسباتی بسیار پیچیده را در فرایندهای همگرایی و واگرایی نورونی با صرف انرژی بسیار اندک انجام می دهد، اظهار داشت : سرعت پردازنده های الکترونیکی در روندی رو به رشد علم و تکنولوژی هر دو سال دو برابر می شود.
وی افزود: تکامل ساختارهای هوش مصنوعی و پیشرفتهای این دانش نیز بسیار قابل توجه بوده است بنابر این با توجه به این پیشرفتها، سالها است که سوالاتی مهمی از جمله آیا روزی قابلیت تفکر هوش مصنوعی از انسان پیشی خواهد گرفت؟ یا اگر چنین است آیا هوش مصنوعی در آینده خواهد توانست خطری برای انسان ایجاد کند؟ ذهن بشر را درگیر کرده است.
دکتر هرمزی اذعان داشت : دانشمندان و افراد مطرحی همچون استیون هاوکینگ، بیل گیتس، ایلان ماسک، استیو وزنیاک معتقدند که هوش مصنوعی بزرگترین تهدید برای حیات بشر خواهد بود. حال باید از خود این سوال را بپرسیم که اگر هوش مصنوعی ساخت بشر در قدرت تفکر و حل مسئله ازاو پیشی بگیرد، بشر چگونه خواهد توانست تسلط خود را بر دست ساخته خود ادامه دهد؟
وی با اشاره به اینکه بصورت کلی فقط می توان سه راه را تصور کرد که بشر بتواند به واسطه آنها بر سرنوشت بیولوژیک خود در برابر هوش مصنوعی تسلط داشته باشد، ادامه داد: اولین راه محدود کردن یا متوقف کردن پیشرفت هوش مصنوعی، دومین ایجاد تغییرات بیولوژیکی در انسان به واسطه دستکاریهای ژنتیکی تا مغز بشر بتواند با توسعه و پیشرفت خود در نبردهای طاقت فرسای آینده که با هوش مصنوعی دارد همواره پیروز باشد و سومین راه ارتقاء دادن عملکرد مغز بواسطه اتصال آن با سخت افزارهای الکترونیکی که البته راه زیاد مطمئنی نخواهد بود.
دکتر هرمزی در پایان خاطرنشان کرد: بنابراین اگر در آینده بخواهیم همچنان هوش مصنوعی را تحت اختیار خود داشته باشیم و همواره عملکرد آن را بهبود ببخشیم تنها راه ممکن، ارتقاء بیولوژیکی مغز انسان خواهد بود که البته مشخص نیست که این کار هم بتواند مانع از تمام خطرات احتمالی هوش مصنوعی شود و هیچ بعید نیست که در آینده، شتاب پیشرفت هوش مصنوعی از شتاب تغییر مغز انسان فراتر برود.142